Nadal sa vráti na post svetovej jednotky,v Pekingu postúpil do finále

05.10.2013 Celý región

Peking 5. októbra (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal sa v pondelok vráti na post svetovej jednotky a na mužskom tróne vystrieda Srba Novaka Djokoviča. Osemnásobný šampión Roland Garros sa v sobotu prebojoval do finále dvojhry na turnaji ATP 500 v Pekingu, keď jeho semifinálový súper Čech Tomáš Berdych zápas skrečoval za stavu 2:4 a 15:40 v prvom sete pre bolesti chrbta.

Nadal na harde v tomto roku stále nenašiel premožiteľa a svoju víťaznú sériu natiahol na 21 zápasov. Španiel prišiel o pozíciu lídra svetového rebríčka 4. júla 2011 deň po tom, ako Djokovič triumfoval vo Wimbledone. Prvýkrát vystúpil na mužský Olymp 18. augusta 2008 a vydržal na ňom 46 týždňov. Siedmeho júna 2010 opäť prevzal žezlo po Švajčiarovi Rogerovi Federerovi a svetovému rebríčku kraľoval ďalších 56 týždňov.

Nadal má po návrate na dvorce po pauze zavinenej zranením kolena skvelú formu, vyhral Roland Garros i US Open a v Pekingu môže získať už svoj jedenásty tohtoročný titul. V nedeľňajšom finále nastúpi proti víťazovi druhého semifinále medzi Djokovičom, ktorý bol lídrom rebríčka 101 týždňov nepretržite a Francúzom Richardom Gasquetom.


dvojhra - semifinále:

Rafael Nadal (2-Šp.) - Tomáš Berdych (4-ČR) 4:2 - skreč
 

Vyberte región